קרן השתלמות היא קופת גמל שנועדה לשכירים ולעצמאיים, קופה המאפשרת לנו "הציבור" תוכנית חיסכון.
מעסיקים שההכנסה שלהם מעסק או ממשלח יד, כדאי להם לפתוח קרן השתלמות לעובדיהם כיוון שמדובר בהוצאה מוכרת בעלת הטבת מס וחיסכון לטווח הקצר ולא רק לפנסיה.
העובד יראה זאת כהטבה ועלייה בתנאים ובשכר והמעסיק זוכה להקלת מס,
מצב של Win Win Situation שימריץ וייתן לעובד תחושת קידום ברמה האישית.
על פי ההסכם הקיבוצי עובד במגזר הפרטי מפריש משכרו נטו 2.5% מהמשכורת הקובעת (המשכורת הקובעת היא הכנסת עבודה ללא התשלומים על שעות נוספות ותשלומים שניתנו לעובד לכיסוי הוצאותיו או אירוע מסוים כמו הבראה, אך לא יותר מהתקרה החודשית בסך 15,712 ₪).
על מנת שהוצאת שכר זו תהיה מוכרת ותקל על ציבור המעסיקים במס, מחויב המעסיק להפריש פי 3 מהסכום אותו מפריש העובד משכרו, כלומר, המעסיק מחויב להפריש במקרה הזה 7.5% משכר העובד .
עצמאי, כדאי לך לפתוח קופת קרן השתלמות לעצמך ,גם במקרה זה מס הכנסה מאפשר לך לחסוך ולקבל הטבת מס בתור עצמאי.
על פי פקודת מס הכנסה עליך להפריש 7% מההכנסה החייבת המוגבלת בתקרת סכום של 263,000 ₪ לשנה, סכום השווה ל-2.5% לא מוכר לצורכי מס, אך סכום מ-2.5% ועד 4.5% מההכנסה החייבת יחשב כהוצאה מוכרת לצורכי מס כך שנוצר עוד אפיק חיסכון וגם הקלה במס,דבר נוסף שהמשעות היא גם הנחה בביטוח לאומי מכיוון שההכנסה החייבת מוקטנת.
מתי אני יכול ליהנות מהכסף מבלי לשלם עליו מס?!
- אם לא הגעתי לגיל הפרישה (67- לגבר 62- לאישה) ניתן להוציא את הרווחים שנותרו לי מהקופה לאחר 6 שנים ללא מס על הסכום או לחילופין אם הסכום ללימודים/השתלמות מקצועית ניתן למשוך את הסכום גם לאחר 3 שנים .
- בגיל הפרישה ניתן למשוך את הסכום ללא מס לאחר 3 שנים בלבד לכל מטרה.
לעצמאי – התקרה הפטורה ממס היא 18,480 לשנה.
חברות הביטוח- הן אלו שמנהלות עבורנו את קופות הגמל וקרנות ההשתלמות, כמו בכול שירות, עלינו להשוות ולבדוק היכן דמי הניהול יותר נמוכים ושהקופה אינה מסכנת את חסכונותינו במהלך השנה .
יש להתייעץ עם סוכני ביטוח בנושא לפני שפותחים קרן השתלמות.
למידע נוסף וייעוץ בנושא צרו עימנו קשר